Navigáció
Hírek és események

Levélcím: 9002 Győr, Pf. 92.

Telefon: +36-96-418-244 / 6203

Fax: +36-96-507-940

E-mail: info@gyoriszuleszet.hu

Petz Aladár Megyei Oktató Kórház Szülészeti és Nőgyógyászati Osztály

Ultrahang laboratórium

Rendelési idő:

Munkanapokon 07.30-14.00-ig

07.30-tól 08.15-ig  és soron kívül, sürgős esetben bármikor:

osztályos betegeket, bennfekvő konzíliumokat.

08.15-től 14.00-ig és sürgős esetben soron kívül bármikor

beutalóval érkező járóbetegeket

A 4D ULTRAHANGhoz kattintson ide!

 

Megközelíthetősége:

Jelenleg a szülészet-nőgyógyászat épületének  első emeletén található. A  hátsó oldalsó bejáraton lehet feljutni. Korábban az első emeleti folyosón át is lehetett közlekedni, most az odahelyezett krónikus belgyógyászati-ápolási osztály miatt ez a lehetőség megszűnt.

1207917488_uh01_k.jpg

Fő jellemzői:

A hozzánk érkező páciensek és kísérőik nagy, közös váróhelyiségben tartózkodhatnak, míg sorra kerülnek. A közelmúltban kultúrált illemhelyet is kialakítottunk részükre. Kizárólag mikrofonon, vagy személyesen történő behívásra szabad vizsgálatra belépni. Az érkező egy középső folyosórészre jut, mely megfelezi a labor légterét. Jobbról és balról 2-2 öltöző-vetkőző található, melyeknek ajtaja zárható, és a hozott holmik ott biztonsággal elhelyezhetők. Másik oldalukon is nyílik ajtó, ez vezet a vizsgálótérbe. A megfelelően előkészült páciens (meglazított vagy levetett ruházat) hívásra léphet be, elkerülendő a másik, még ott fekvő személy kellemetlen zavarását.

Kérjük kedves betegeinket, hogy lehetőleg csak egy kísérő-hozzátartozó  jöjjön be a vizsgálatra. Számára segédmonitort szereltünk a falra, amit ülőhelyről figyelve ő is megtekinthet.

img_c12635pkk.jpg img_c12639pkk.jpg

Medison Accuvix ( 3 és 4 D lehetőséggel), illetve Ultramark 3000 HDI felső kategóriás minőségű készülékek állnak rendelkezésre. Általában  a két készülék párhuzamosan dolgozik. Az egyiken szakképzett szonográfus asszisztens, a másikon a Magyar Szülészeti-Nőgyógyászati Ultrahang Társaság (MSZNUT) liszenszével rendelkező orvos végzi protokoll szerint előírt módon a vizsgálatokat. Lehetőséget biztosítottunk arra, hogy a dokumentált ultrahangvizsgálat ideje alatt mozgó- vagy állóképes felvételek készüljenek. Videofelvétel ára 2000 Ft, az állókép 500 Ft. Az így befolyó összeg a Győri Szülészetért Alapítvány számlájára kerül, és a labor illetve a műszerek fejlesztésére használjuk fel.

Előfordulhat, hogy az osztályon sürgősen kialakuló műtéti szituáció, vizitek elhúzódása miatt, csak az egyik gép működik. Ezáltal a várakozás hossza átmenetileg megnőhet. Az ilyen, általunk nem befolyásolható helyzetekből adódó kellemetlenségekért elnézésüket és türelmüket kérjük.